Een goede voorbereiding voor het examen

Natuurlijk wil jij ook het liefst jouw examen in 1 keer halen. We hebben op deze pagina informatie over de procedures van de examens zodat je de dag zelf niet voor verrassingen zult komen te staan. Bij Rijschool Delfin zal jouw persoonlijke instructeur alle stappen van het examen duidelijk met jou doornemen zodat je goed voorbereid bent op het examen.

Theorie examen

Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Het examen bestaat uit totaal 65 vragen. Hiervan gaan er 25 over gevaarherkenning waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben, 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht waar je er minimaal 35 van goed moet hebben.

Je mag het theorie-examen vanaf je 16e afleggen. Je theorie is 1,5 jaar geldig. Voordat je mag afrijden, moet je je theorie gehaald hebben. Bij Rijschool Delfin raden we je aan dit zo snel mogelijk te doen, zodat je in de praktijk al kennis hebt van de verkeersregels en borden, wat het rijden tijdens de lessen makkelijker maakt. Het rijplezier wordt zo ook verhoogd.

Wat je moet meenemen naar het theorie-examen:

– De officiële uitnodiging voor je theorie-examen

– Je geldige legitimatiebewijs

 

Bekijk ook dit filmpje voor meer informatie over jouw theorie examen.

Tussentijdse toets

Bij Rijschool Delfin is het mogelijk om een zogeheten tussentijdse toets af te leggen bij een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid voor jou om alvast te wennen aan het rijexamen, vrijstellingen te verdienen en eventuele nervositeit weg te nemen. Het verloopt op dezelfde manier als het praktijkexamen.

De slaagkans om in 1 keer te slagen voor het praktijkexamen wordt aanzienlijk groter nadat een leerling een tussentijdse toets heeft afgelegd, vandaar dat wij dit ook zeker aanraden bij Rijschool Delfin.

Wat je moet meenemen naar het TTT:
– De officiële uitnodiging voor je TTT
– Je geldige legitimatiebewijs
– Het formulier ‘zelfreflectie’

Bekijk ook het filmpje op deze pagina voor meer informatie.

Druk op de link om Rijschool Delfin te machtigen via DigiD, dan vragen wij voor jou je TTT aan:

Praktijkexamen

Het praktijkexamen mag je vanaf je 17e afleggen. Als je hiervoor slaagt, heb je je rijbewijs gehaald. Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten. Eerst maak je kennis met de examinator, vervolgens controleert hij je legitimatie en ‘Eigen Verklaring’. Hierna lopen jullie samen naar buiten voor een ogentest. Na de ogentest stelt de examinator een aantal vragen over de auto, en dan begint de rit. Hierin heb je alle gelegenheid om te laten zien dat jij goed genoeg kunt rijden om je rijbewijs te halen.

Jouw instructeur van Rijschool Delfin rijdt met je mee en is bij het eindgesprek met de examinator aanwezig, tenzij jij dit niet wilt. Tijdens het eindgesprek wordt het formulier ‘zelfreflectie’ doorgenomen.

Wat je moet meenemen naar het praktijkexamen:

– De officiële uitnodiging voor je praktijkexamen

– Je geldige legitimatiebewijs
– Het formulier ‘zelfreflectie’

Bekijk ook het filmpje op deze pagina voor meer informatie.

 

Druk op de link om Rijschool Delfin te machtigen via DigiD, dan vragen wij voor jou je praktijkexamen aan:

Meld je nu aan voor een proefles