Een goede voorbereiding voor het motor examen

Natuurlijk wil jij ook het liefst jouw motorrijbewijs examen in 1 keer halen. We hebben op deze pagina informatie over de procedures van de motor examens zodat je de dag zelf niet voor verrassingen zult komen te staan. Bij Rijschool Delfin zal jouw persoonlijke instructeur alle stappen van het examen duidelijk met jou doornemen zodat je goed voorbereid bent op de examens AVB en AVD.

Theorie examen

Het theorie-examen motor bestaat uit 50 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht, waarvan je er 44 of meer goed moet hebben om te slagen. Als je geslaagd bent is dit 1,5 jaar geldig. Voordat je je AVB-examen mag doen, moet je je theorie gehaald hebben. Bij Rijschool Delfin raden we je aan dit zo snel mogelijk te doen, zodat je in de praktijk al kennis hebt van de verkeersregels en borden, wat het rijden tijdens de lessen makkelijker maakt. Het rijplezier wordt zo ook verhoogd.

Wat je moet meenemen naar het theorie-examen:

– De officiële uitnodiging voor je theorie-examen

– Je geldige legitimatiebewijs

Studentenkorting voor Motor Rijbewijs

Bij Rijschool Delfin krijg je korting op jouw motor rijlessen als je student bent. Alle studenten krijgen 10% korting op de eerste 10 lessen. Ben je lid bij de Zaak of de Toko? Dan krijg je nog €10,- extra korting bovenop de 10%.

Druk op de link om Rijschool Delfin te machtigen via DigiD, dan vragen wij voor jou je examen aan:

AVB-examen (voertuigbeheersing)

Bij het AVB-examen doe je 7 oefeningen op een afgesloten terrein, waarbij een examinator toetst of je de motor beheerst. Het AVB-examen duurt ongeveer 20 minuten. Als je geslaagd bent is dit 1 jaar geldig. Met je AVB-examen op zak kun je je AVD-examen gaan doen.

Wat je moet meenemen naar het AVB-examen:

Kleding en uitrusting hebben we bij Delfin! Neem wel mee:

  • Je geldige identiteitsbewijs
  • Je uitnodiging voor het examen.

AVD-examen (verkeersdeelname)

Bij het AVD-examen maak je een rit op de weg van ongeveer 55 minuten. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je goed rekening houdt met andere weggebruikers.

Wat je moet meenemen naar het AVD-examen:

Kleding en uitrusting hebben we bij Delfin! Neem wel mee:

  • Je uitslagformulier met een voldoende voor het AVB-examen
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Je uitnodiging voor dit examen.
Druk op de link om Rijschool Delfin te machtigen via DigiD, dan vragen wij voor jou je examen aan:

Tussentijdse toets

Om te oefenen voor je AVD-examen is het mogelijk om een zogeheten tussentijdse toets af te leggen bij een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid voor jou om alvast te wennen aan het AVD-examen. Het verloopt op dezelfde manier als het AVD-examen. Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt AVD-examen doet.

De slaagkans om in 1 keer te slagen voor het examen verkeersdeelname wordt aanzienlijk groter nadat een leerling een tussentijdse toets heeft afgelegd, vandaar dat wij dit ook zeker aanraden bij Rijschool Delfin.

Wat je moet meenemen naar de TTT
Kleding en uitrusting hebben we bij Delfin! Neem wel mee:
– Je uitslagformulier met een voldoende voor het AVB-examen
– Een geldig identiteitsbewijs
– Je uitnodiging voor dit examen.

Meld je nu aan voor een proefles